Creatief met restjes: soep en fruitsalade

Home » Voeding, gezondheid en verzorging

Admin - 29 January 2009 - Voeding, gezondheid en verzorging | No Comment |

Ik doe niet aan het opwarmen van kliekjes. Liever maak ik wat minder klaar als ik denk dat die hele bloemkool of alle tomaten uit de verpakking te veel van het goede is. Gevolg: aan het einde van de boodschappencyclus liggen er nog enkele restjes groenten in de koelkast: een stuk courgette, een stronkje brocolli en twee tomaten.

Weggooien is niet alleen zonde van het geld. Om te komen tot deze producten is - hoe kleinschalig ook - het milieu belast, onder andere door de verpakking en het vervoer. Dus maak ik op deze dagen de koelkast leeg en bereid de restjes tot een soepje. Dat gaat heel gemakkelijk en levert verrassend lekkere soepjes op. Fruit een uitje en een teentje knoflook, doe er de groenten bij in kleine stukjes. Even roerbakken, dan water en een blokje groentenbouillon erbij. Als alles gaar is, maak je er een mooi romig soepje van door de staafmixer erop los te laten. Maak het soepje desgewenst af met wat room en garnaaltjes of blokjes kip.

Hetzelfde principe kun je loslaten op bijna overrijp fruit. Dat is vaak niet zo aantrekkelijk om uit het handje op te eten. Snijd er blokjes van, doe er een scheut sinaasappelsap bij en je hebt een heerlijk frisse fruitsalade.

Over Admin

Author Image

Meer posts van Admin

Reageer

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.