Wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en cosmetica zijn een bron van milieu- en mensonvriendelijke stoffen. Producenten verschuilen zich graag achter de EU-richtlijnen waar zij zich keurig aan houden, maar die gaan niet ver genoeg en laten nog steeds stoffen toe die echt ziekmakend voor ons en onze leefomgeving zijn. Kan het anders?

Make-up; Sara Musico

Make-up; Sara Musico

Gelukkig zijn er wel steeds meer producten waaruit boosdoeners als ftalaten (weekmakers), synthetische muskusverbindingen (geurtjes) en alkylfenolen (oplosmiddel) verdwenen zijn. Als je al je producten bij de biologische winkel koopt zit je over het algemeen goed. Maar voor wie die niet in de buurt heeft of een voordeliger oplossing zoekt zijn er zeker alternatieven. Zo voert de Hema een heel vooruitstrevend beleid op het gebied van gifstoffen, althans waar het cosmetica betreft. De verpakkingen zijn vrij van PVC, en ftalaten en muskusverbindingen zitten er niet in.
Om te checken hoe de producten die jij gebruikt scoren op de groene schaal, kun je online de Mooi-gids van Greenpeace raadplegen.
Door gastauteur: Karin Bosveld

Over Fanny Koerts

Author Image

Meer posts van Fanny

Reageer

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.