Home » Policy voor linken en citeren

Policy voor linken en citeren

Wij vinden het prima, erg leuk zelfs, als ons werk jullie inspireert tot berichten op je eigen weblog of site. We hebben wat richtlijnen opgesteld zodat voor iedereen duidelijk is op welke manier je kan linken naar en citeren uit artikelen op ecohacking.nl

Als je niets aan een artikel toe te voegen hebt, kan je volstaan met het posten van een link naar het artikel zelf. Eigenlijk moet je dan niet meer citeren.

Heb je er wel iets aan toe te voegen: maak dan een bericht met je eigen kijk op de zaak, citeer daarna als je wilt een klein gedeelte van de oorspronkelijke tekst. Houd als kapstokje aan dat een citaat niet meer dan 33% van je totale weblogbericht mag beslaan.

Vermeld altijd duidelijk de volledige voor- en achternaam van de auteur.

Als je wilt linken, gebruik dan bij voorkeur de mogelijkheid om een trackback op te nemen. Op die manier verschijnen de eerste regels van je artikel onderaan het bericht op ecohacking.nl, in de comments. Dat kan jou ook weer bezoekers en misschien wat linklove opleveren.

Geen trackback? Maak dan een goede deeplink naar het artikel zelf. De tekst van de link is dan een beschrijvende tekst. Dus niet ‘klik hier voor meer’ maar ‘klik hier voor het artikel van [voornaam – achternaam auteur] over [onderwerp] op www.ecohacking.nl’.

Ga je bloggen over een video die je voor het eerst bij ons gezien hebt, dan stellen wij het op prijs als je erbij vermeld dat wij je op het idee gebracht hebben. Naast uiteraard de bronvermelding van de maker van de video. [via www.ecohacking.nl/link-naar-artikel…]